Det er mer ved MASKARA enn det øyet kan se
Kom deg ut herfra! Hvordan fjerner du sminken ordentlig?
Huden rundt øynene utgjør den mest delikate og tynneste delen av ansiktet. Det er fordi huden i dette området er helt uten fettvev. Dermed er det øyehuden som raskest blir påvirket negativt av aldringsprosessene. For å bremse dem må man være enda mer oppmerksom på å pleie nettopp denne ansiktsdelen, spesielt når fjerner sminken. Hvordan fjerne sminken riktig steg for steg og hva er de vanligste tabbene utført under denne prosedyren?
Hvordan fjerne sminken riktig?
- 1. Forberedelser til sminkefjerning må begynne med grundig håndvask. Berører du ansiktshuden med skitne hender bidrar dette til infeksjoner som konjunktivitt.
- 2. Riktig øyensminkefjerning går ut på å dynke to bomullsbads i et preparat som er tilpasset en bestemt hudtype. Det er også lurt å følge med på hvor mye av produktet som fordeles; det må være optimal mengde. Hvis du bruker for mye, kan du vente deg at det kommer inn i øynene og dermed gir irritasjoner. På den andre siden, hvis du bruker for lite, kan sminkefjerning vise seg å være en tøff og tidkrevende prosess, kanskje til og med umulig.
- 3. Etterpå må bomullspadsene trykkes forsiktig mot lukkede øyelokk. Du må gi preparatet litt tid før du begynner å fjerne sminken. Dette gjør at du ikke trenger å gni eller strekke øyehuden, spesielt siden nettopp denne handlingen er ineffektiv og skadelig. Hvorfor? Fordi det fører til mekanisk skade på vippene og oppmuntrer rynker.
- 4. Maskaraen må fjernes ved hjelp av delikate opp og ned-bevegelser. Slik reduserer du risikoen for skade på vippene.
- 5. Deretter går du fra ytre til indre øyekrok med svært delikate bevegelser for å fjerne sminkerester.
- 6. Hvis bomullspaden fortsatt er skitten må du erstatte den med en ny en. Generelt trenger du rundt 4-5 bomullspads for å fjerne øyensminke. Fortsett å erstatte dem til den siste bomullspaden forblir ren.
Øyensminkefjerning og rensing av huden rundt øynene går ut på å fjerne fargekosmetikk fra øvre og nedre øyelokk samt vipper og bryn. Ofte overser man brynene på dette stadiet.
Øyensminkefjerning: Vanlige tabber
1. Dårlig tilpassede sminkefjernere
Sminkefjernere må velges godt, og dette betyr at de verken bør inneholde parafin eller alkohol, spesielt hvis produktene er ment å fjerne fargekosmetikk fra sensitiv hud. Rensekrem virker som en god løsning for allergikere. Dette produktet er delikat og allsidig, og fjerner ikke bare sminke, men etterlater seg like ren hud som en toner.
De fleste sminkefjernere inneholder ekstra stoffer som sikter mot å øke effektiviteten, men virker ikke alltid til hudens fordel. Av den grunn er det bedre å velge kosmetikk med en kort og enkel ingrediensliste. Dermed viser til og med en kokosolje seg å være en bedre løsning enn populære rensegeléer. Dessuten regnes ikke produkter for sensitive hudtyper som effektive nok. De tar ikke av fargekosmetikken grundig nok, og dermed gnis maskaraen utover.
2. Hastverk når du fjerner sminken
Vi tar ofte av sminken raskt og ikke nødvendigvis på en grundig måte. Vi gjør det som regel fordi vi om kvelden er trette etter en hel arbeidsdag og rett og slett ikke føler for å bruke mer tid på å gjøre noe som helst annet enn å hvile. Uansett krever sminkefjerning tid, for hvis du vil gjøre det effektivt må du gi fjernepreparatene tid til å virke og smelte fargekosmetikken, spesielt vannfast maskara.
3. Gni for hardt
Det er verken effektivt eller trygt å gni huden rundt øynene intenst, fordi det kan gi irritasjoner, øyeinfeksjoner og for couperose-hud – brutte kapillærer. Denne type sminkefjerning svekker og trekker ut vipper og bryn, og noen ganger kan det til og med misfarge håret.
Det er lurt å innse at sammensetningen til de fleste sminkefjernere er satt sammen for å gjøre dem enkle å bruke. Dette betyr at alt som må gjøres er å trykke en fuktig bomullspad mot hudområdet du har valgt. Det er også lurt å bruke Q-tips når du fjerner sminke. Dette tilbehøret gjør det lettere å fjerne sminkerester enn den tilsvarende større versjonen – en bomullspad.
4. Dårlig hygiene under sminkefjerning
Ofte følger vi ikke grunnleggende hygieneregler når vi fjerner fargekosmetikk fra ansiktene våre. Vi fjerner nemlig sminken med skitne hender og bruker ofte de samme bomullspadsene. Derfor er det lurt å innse at både skitne hender og skitne bomullspads inneholder bakterier som gjør det lettere å få kviser.
5. Riktig rekkefølge på sminkefjerning
Mange kvinner tror at rekkefølgen vi fjerner farget kosmetikk på ikke har noen stor viktighet. det viser seg at denne overbevisningen ikke er riktig. Sminkefjerningen må begynne med å fjerne leppestift. Så kan vi gå videre til å fjerne maskara, øyenskygge og eyeliner. Det siste steget er å frigjøre ansiktet fra foundation og vaske det med gelé eller skum.